I handledning av utkasten ledde materialet direkt in i diskussioner kring dels mediasamhället och hur man kan uppfatta sig själv och andra men också materialet utifrån ett ensamperspektiv och hur svårt det ibland kan vara att skapa en sann gemenskap med andra och hur ofta man faktiskt hamnar i rutiner som är svåra att ta sig ur om man vill finna möten och uppfylla sina drömmar.
Jag ska gå vidare med att gestalta utifrån materialet och söka nå en öppnare mer öppen tolkning av tillstånden, söka nå en nyfikenhet hos betraktaren.
Jag gestaltar vidare med flera tekniker;
förenklingar av formerna där jag dels skalar av och tittar på rummet som en massa där
jag arbetar med akvarell med halva skal, ljust inre där delarna hänger uppkrokade. Jag tänker ett inre som symboliserar drömmar som förblir drömmar, där det vita inte blir det rena utan det överexponerade, där intrycken har blivit så många att man förblindas, skalet eller brödet behålles som kan symbolisera det ytliga, det som serveras underhåller, tillfällig förnöjelse. Jag grovskissar på tidningspapper och drar ut på akvarell, allt för att förenkla och hitta nya gestaltningar.
Jag arbetar också med riktiga bröd som jag gipsgjuter. Jag ser att bröden säckar ihop och under handledning kommit fram till att innandömet kan ytbehandlas tex med fixspray.
Istället tar jag med tennisbollar som jag gjuter för att skapa en mer rund form som jag kan sätta i kontrast till brödet
Experimenterar också med garn i bollarna för att se vad som händer, kan jag skapa olika inre med egna personliga stilar
Ska arbeta vidare med att se om formerna tar mig vidare och ska förkovra mig i litteratur handledare tipsat om. Det kan hända att litteraturen kan förändra gestaltningen. Nätokraterna, Alexander Baard och Om rum, Arne Braussel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar